Gewezen souschef van sterrenzaak debuteert met 14,5 in Gault&Millau: “Perfect, maar niet ongemakkelijk stijf: dat is onze vuistregel”

Gewezen souschef van sterrenzaak debuteert met 14,5 in Gault&Millau: “Perfect, maar niet ongemakkelijk stijf: dat is onze vuistregel”

Chef Sander Vandewalle en gastvrouw Camille Steenhuyse zijn maar wat blij met hun straffe debuut in Gault&Millau. Foto: IF

Knokke / Knokke-Heist -

In restaurant Caillou zullen ze maandagavond ongetwijfeld een vreugdesprongetje gemaakt hebben: een jaar na opening krijgt de zaak meteen 14,5 van Gault&Millau. Chef Sander Vandewalle (34) verliet in 2019 het nest van sterrenzaak Sel Gris, waar hij 8,5 jaar aan de slag was. “Tafelen moet ontspannend blijven. Daarom wil ik geen ongemakkelijke afstand tussen het zaalpersoneel en klant”, aldus Vandewalle.

In Caillou streeft men perfecte gastronomie na, maar dan wel met een moderne twist. Klassieke gerechtjes - stukje vlees in het midden, saus errond - vind je er niet. “Puurheid van het product vinden wij ...

Meest gelezen uit de buurt