Alle Belgian Lions testen negatief voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden

Alle Belgian Lions testen negatief voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden

Alle spelers en leden van de sportieve staff van de Belgische nationale mannenbasketploeg hebben dinsdagochtend in de Litouwse hoofdstad Vilnius een negatieve coronatest afgelegd, zo maakte de Belgische basketfederatie bekend op gezag van de Internationale basketbond FIBA.

“De veertien Lions zijn dus klaar voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden van vrijdag (Tsjechië) en zondag tegen Litouwen”, klinkt het in de korte mededeling. De Belgian Lions zijn maandag naar Litouwen afgezakt. De Lions wonnen eerder hun eerste twee wedstrijden tegen Litouwen en Denemarken en zijn leider in groep C. In februari spelen ze nog tegen Denemarken en Tsjechië.

De eerste drie van elke groep kwalificeren zich voor het EK in Tsjechië, Georgië, Duitsland en Italië. De Tsjechen zijn als gastland al zeker van deelname, en dus resten in de groep van de Belgen slechts twee EK-tickets.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.