Wereldbeker veldrijden: Cant wil mee op het vliegtuig naar Tabor, Nys wil weten of er prijzengeld is

Wereldbeker veldrijden: Cant wil mee op het vliegtuig naar Tabor, Nys wil weten of er prijzengeld is

Foto: Photo News

Zondag gaat met de manche in Tabor ook een weliswaar gedecimeerde wereldbeker veldrijden van start. Het belooft een druk weekend te worden met op zaterdag de X2O-manche in Kortrijk en op zondag de wedstrijd in het Tsjechische Tabor. En dat zorgt voor kopzorgen.

In eerste instantie bij Sanne Cant. De ex-wereldkampioene wil graag beide wedstrijden rijden maar de verplaatsing van West-Vlaanderen naar het verre Tsjechië in de wagen maken, dat ziet de Kempense niet zitten. Lijnvluchten zijn er niet of nauwelijks dus lijkt een ritje, dus heeft Cant gevraagd of ze mee kan met de privéjet - kostprijs 1000 euro per renner - richting Tsjechië. Probleem? Bondscoach Sven Vanthourenhout in Het Laatste Nieuws: “Er zijn slechts acht plaatsen en die zijn allemaal ingenomen. Daarom ben ik op zoek naar een groter vliegtuig zodat ook Sanne mee kan.”

Prijzengeld

Maar in Tabor geraken is blijkbaar niet de enige bezorgdheid van het ‘peloton’. Sven Nys bond op twitter alvast de kat de bel aan.

De manager van de Telenet Baloise Lions reageert op een tweet van Chris Mannaerts van Flanders Classics die aankondigt onderweg te zijn naar Tabor voor de start van de wereldbeker. Waarop Nys hem vriendelijk maar met een vleugje cynisme vraagt of ze ook het prijzengeld willen communiceren vooraleer de renners hun koffers pakken. Het gonsde in het ‘crossmilieu’ al weken van de geruchten dat Tabor niet zou doorgaan bij gebrek aan financiële middelen en dat zorgt bij de renners en hun entourage voor nervositeit.

In de wereldbeker wordt nooit ‘startgeld’ betaald, louter een symbolische onkostenvergoeding, maar dat wordt altijd gecompenseerd door een riante prijzenpot, zowel voor de wedstrijden als voor het eindklassement. De ‘afwezigheid’ van enig prijzengeld zou voor de renners de zoveelste streep door de rekening zijn.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.