KOERSNIEUWS. Lutsenko blijft dan toch bij Astana, jonge Amerikaan stapt over naar EF Pro Cycling, Stybar wil ook crossen

KOERSNIEUWS. Lutsenko blijft dan toch bij Astana, jonge Amerikaan stapt over naar EF Pro Cycling, Stybar wil ook crossen

Foto: AFP

Winterstop voor het peloton maar het nieuws blijft met mondjesmaat toestromen. Wij verzamelen het hier voor u.

Laatste update: 10u51

Alexi Lutsenko blijft Astana trouw

Als 31ste en laatste renner heeft Alexi Lutsenko zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot eind volgend seizoen bindt aan Astana - Premier Tech. De 28-jarige Kazak rijdt al sinds 2013 voor het team van zijn thuisland. Hij won dit jaar de Touretappe met aankomst bovenop Mont Aigoual. Astana bevestigde ook de komst van Steve Bauer en Dimitri Muravyev als sportdirecteurs voor het volgende seizoen.

Will Barta nieuwste aanwinst EF Pro Cycling

De Amerikaanse renner Will Barta stapt van CCC over naar EF Pro Cycling. De 24-jarige Barta toonde zich in de voorbije Ronde van Spanje met een tweede plaats in de tijdrit naar Mirador de Ezaro. Alleen Primoz Roglic, eindwinnaar van de Vuelta, bleef hem toen na bijna 34 km voor. In de eindstand werd Barta 22ste. (Belga)

Stybar wil ook nog crossen

Zdenek Stybar sloot zijn wegseizoen nog maar recentelijk af in de Vuelta maar heeft zijn vizier toch al een beetje op de cross gericht. De ex-wereldkampioen in het veld heeft alvast aan Golazo-verantwoordelijke en ‘samensteller’ Erwin Vervecken laten weten dat hij dit jaar ook nog zin heeft om een aantal crossen te rijden, meldt HLN.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.