Nederlandse gemeente in shock nadat 42-jarige vader twee keer overreden wordt na uit de hand gelopen verkeersruzie

Nederlandse gemeente in shock nadat 42-jarige vader twee keer overreden wordt na uit de hand gelopen verkeersruzie

Themabeeld Foto: BELGAIMAGE

Buurtbewoners reageren geschokt op de vermoedelijk moedwillige dodelijke aanrijding in woonwijk De Ververt in Wijchen. Het 42-jarige slachtoffer liet dinsdagavond de hond uit met zijn vrouw toen een bestelwagen door de wijk scheurde. Hij sprak de bestuurder daarop aan en werd daarna tot twee keer toe overreden.

Het is half acht ’s avonds als een Wijchens koppel hun jack russell uitlaat. Zoals elke avond lopen ze richting het Wijchense Meer, een natuurgebied pal naast de wijk. Als een witte Volkswagen Caddy met hoge snelheid langsrijdt, spreekt de buurtbewoner de automobilist erop aan. In de wijk geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.

De situatie escaleert bliksemsnel. Een woordenwisseling volgt, vertellen getuigen. “Die ene man stond voor de wagen en die kerel reed met zijn bestelbusje tegen hem aan. Het slachtoffer hing op de motorkap, maar de chauffeur reed door. Het slachtoffer rolde daarop van de motorkap af en kwam daar terecht”, wijst een ooggetuige naar de witte krijtmarkeringen op straat. De buurtbewoner zag het allemaal vanaf zijn balkon gebeuren. “Die wagen reed tot daar door”, wijst hij naar nog meer markeringen. “En dan reed hij achteruit nog eens over die persoon, waarna hij keihard is weggereden. Die vrouw krijste: Nee, nee, mijn man!

Een buurtbewoner snelt naar buiten en ziet dan al meer dan veertig mensen op hun sokken rond het bewegingsloze lichaam staan. De hulpdiensten proberen de man nog te reanimeren, maar tevergeefs. Het slachtoffer overlijdt ter plaatse.

Niet veel later kan de 18-jarige verdachte in het nabijgelegen Beuningen worden klemgereden. Hij zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding.

Corrigeer

MEER NIEUWS