300 autowrakken in vlammen opgegaan bij zware brand op industrieterrein in Ieper

Ieper -

Bij een zware brand op het industrieterrein van Ieper zijn woensdagavond 300 autowrakken in de vlammen opgegaan.

Omstreeks 20.11 uur werd de brandweerzone Westhoek gealarmeerd voor een uitslaande industriebrand in de Bargiestraat in Ieper. Daar stonden een driehonderdtal autowrakken en -banden in brand bij Staelens Recup, een metaal- en afvalverwerkend bedrijf. De brand was snel onder controle, maar er was wel hevige rookontwikkeling. Daarom werd een BE-alert bericht uitgestuurd, om de buurtbewoners te vragen om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De brandweer liet het vuur gecontroleerd uitdoven, en bluste vervolgens de hele nacht na.

De autowrakken stonden in de buitenlucht, er gingen dus geen gebouwen in de vlammen op. “Er waren ook geen mensen aanwezig”, zegt Iepers burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). “De oorzaak van de brand is nog niet bekend.” Af en toe waren kleine knallen te horen in de buurt. “Dat is wellicht te wijten aan resterende brandstof in de voertuigen.”

Staelens Recup is een familiaal metaal- en afvalverwerkend bedrijf dat al 20 jaar actief is in Ieper. Er worden onder meer voertuigwrakken ontmanteld, en banden van vrachtwagens, auto’s en landbouwvoertuigen ingezameld en verwerkt.

Het naburige bedrijf Ypes bleef gevrijwaard. “Gelukkig, want met een bomvol orderboek zou dit een catastrofe zijn. Op een bepaald moment werden de poorten van onze loods bijzonder heet, dus we vreesden even het ergste”, klinkt het daar bij de directie.

Corrigeer

MEER NIEUWS