Inbreker die spullen steelt uit ondergrondse garage gevat dankzij brandalarm

Inbreker die spullen steelt uit ondergrondse garage gevat dankzij brandalarm

Foto: BELGA

Borgerhout -

Een 42-jarige inbreker probeerde woensdagnacht spullen te stelen uit verschillende kelders en wagens in een ondergrondse garage aan de Hogeweg. Dankzij het brandalarm kon de politie de dief uiteindelijk vatten.

De bewoners van het gebouw aan de Hogeweg werden door het brandalarm gewekt en de brandweer werd aangestuurd. In het gebouw was er echter geen sprake van brand. “Een getuige meldde dat vlak voor het alarm afging iemand de ondergrondse garage had verlaten. De verdachte wandelde weg in de richting van de Zegelstraat”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

In de ondergrondse garage stelde de politie vast dat iemand dertien kelders en zeven voertuigen had doorzocht. Een patrouille rukte uit naar de Zegelstraat en trof daar een 42-jarige man die onderweg was met twee trolleys. “Hij voldeed aan de beschrijving van de verdachte die getuigen gaven en werd gearresteerd”, aldus Bruyns.

De kelder werd bewaakt tot het gerechtelijk lab het sporenonderzoek deed. “Een aantal slachtoffers kreeg hun spullen meteen terug. Zo konden onder meer een gitaar en een gereedschapskoffer gerecupereerd worden”, klinkt het.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio