Vlotter produceert duurzaam streekbier: pittig blondje met fruitig aroma

Vlotter produceert duurzaam streekbier: pittig blondje met fruitig aroma

Olivier Op de Beeck van brouwerij De Klem uit Niel met het Vlotter-biertje’. Foto: rr

Boom / Niel -

De Boomse sociale onderneming Vlotter wil met een eigen streekbier haar passie voor het lokale horecagebeuren onderstrepen. Het Vlotter-bier wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen in de Nielse dorpsbrouwerij De Klem.

De smaaktesten van het Vlotter-panel leidden tot een blond streekbier met een fruitig aroma. Bedrijfscoördinator Jan Vermeulen zegt dat het idee voor het Vlotter-bier ontstond uit het enthousiasme van het horecateam.

“Zo stonden er bijvoorbeeld al heel wat lokale biertjes op de menukaart bij ’t Steencaycken. Maar een eigen streekbier op de markt brengen, dat was al lang een droom.” Ze gingen hiervoor aan de slag met bierspecialist Olivier Op de Beeck van brouwerij De Klem. “Het is een 8,5% hoogwaardig bier van hoge gisting geworden. De goudgele tripel is gemaakt van 100% biologisch gerstemout en échte Belgische hop”, aldus Op De Beeck. “Een ideaal cadeau voor de feestdagen, zeker in de speciale verpakking met Vlotter-glas.”

Vlotter staat in de streek bekend om zijn uitgebreide waaier aan diensten (zoals thuiszorg, groenonderhoud en schoonmaak) verleend door personen met een mentale, psychische of fysieke beperking. Daarnaast zorgt de sociale onderneming uit Boom ook voor duurzame werkgelegenheid via Vlotter Maakbedrijf, eetcafé ’t Steencaycken en buurthuis Boomkewies.

www.bazarlocal.be

Meest gelezen uit de buurt