liesbeth

Liesbeth Van Impe

Hoofdredacteur

peter

Peter Mijlemans

Nieuwsmanager

peter

Matthias Vanderaspoilden

Redacteur politiek

Pieter

Pieter Lesaffer

Redacteur politiek

arnout

Arnout Gyssels

Redacteur politiek

Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn

Vanluchene

Bo Vanluchene

Rompaey

Jan Van Rompaey

Debrouwere

Lotte Debrouwere

Kristof Hoefkens

Kristof Hoefkens

Fleur Van Groningen

COLUMN

Fleur Van Groningen

“Het grootste deel van de kijkers vergaapt zich in een Ikea-sofa aan het etaleren van een rijkdom die nooit de hunne zal zijn”

De tv-zenders hebben iets met rijke mensen. Er was The sky is the limit, waar superrijke Vlamingen hun stulpje openden voor de camera’s: van amusant tot irritant, en soms intrigerend. Rijkemensenkijken, de kijkcijfers waren hoog. Allemaal hadden ze een zwembad (waaronder één in de vorm van een ­vagina) en het merendeel had wel iets excentrieks. Ze dronken champagne in privéjets op weg naar een buitenverblijf in Dubai. Ze hadden vrouwen met een ruime dressing en vooral veel schoenen. Ze reden in de duurste auto’s. Televisiemaker Peter Boeckx bleek een meester in het vleien, zodat hij méér gedaan kreeg van zijn super­rijken dan goed voor hen was. Ook Cathérine Moerkerke had daar een handje van weg: in Succesrijk fleemde ze zich tot in de passagiersstoel van top­ondernemers hun ­helikopters en keek ze verstomd naar hun kunstschatten. In de zomeredities van Telefacts zaten steevast buitenlandse ­reportages over de ­superrijken: cruiseschepen waar alleen miljonairs welkom zijn, hotels met een bovenmatig aantal sterren en dito facturen.

Toch opvallend, die aandacht voor de gefortuneerden en de macht van het geld, terwijl het grootste deel van de kijkers in bescheiden huizen woont en zich uitgestrekt in een Ikea-sofa vergaapt aan het ...

Het beste van Enkel voor abonnees