Twintig jongeren nachtje in de cel na rellen in Anderlecht, politie blijft waakzaam

Twintig jongeren nachtje in de cel na rellen in Anderlecht, politie blijft waakzaam

Er werden uiteindelijk twintig arrestaties verricht. Foto: rdb

Anderlecht -

De politie heeft bij de rellen van donderdagavond uiteindelijk twintig jongeren opgepakt. Die maakten het te bont en gooiden onder andere met stenen en brandbommen richting het gemeentehuis. Drie voertuigen werden ook in brand gestoken.

De rellen van donderdagavond kwamen voor de politie niet bepaald als een verrassing. Eerder op de dag maakte het Brusselse parket immers bekend dat de onderzoeksrechter een buitenvervolgingstelling vroeg voor de agenten die eerder dit jaar de 19-jarige Adil C. doodreden op zijn scooter. Volgens alle elementen in het dossier zou de agenten geen schuld treffen. De uitkomst van het dossier maakte zoals verwacht heel wat los in Anderlecht.

Het bleef verbazingwekkend rustig tot 20 uur. Dan verzamelde een veertigtal jongeren aan het Raadsplein vlakbij het gemeentehuis. Er werd met stenen en zelfs brandbommen gegooid richting het gemeentehuis. Twee auto’s en een scooter werden in brand gestoken. De politie kwam massaal ter plaatse, onder andere met een waterkanon en de steun van de federale politie en de politiehelikopter. Uiteindelijk werden er twintig mensen administratief opgepakt. Zij brachten de nacht in de cel door. “Rond halfelf keerde de rust terug”, zegt Laziza Sadik van de politiezone Brussel-Zuid. “Om elf uur was het hele plein opnieuw leeg.”

De politie blijft wel extra waakzaam omdat er op sociale media een oproep werd verspreid om deze namiddag opnieuw samen te komen aan het gemeentehuis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio