De lichtgevende draakjes zijn aangestoken in Gent

 

 ©  fvv

gent -

Vrijdagavond om 18 uur zijn de kerstlichtjes in Gent aangestoken. Over de hele stad is voor 300.000 euro aan eindejaarsverlichting gehangen. Vooral op de Gras- en Korenlei is daar moeilijk naast te kijken.

Bert Staes

Het woord ‘Gent’ prijkt sinds vrijdagavond in enorme lichtgevende letters op de Korenlei. Op het water aan de Graslei zorgt een lichtgevende draak – zoals die boven op het belfort – dan weer voor een streepje Gentse eindejaarssfeer.

Het stadsbestuur liet dit jaar haar eindejaarsverlichting vernieuwen, tot in de deelgemeenten en drukke invalswegen. In de binnenstad kreeg de Gentse draak alvast de hoofdrol.

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

Sofie Bracke (Open VLD), schepen van Handel, stak de lichtjes vrijdagavond bij het ingaan van de duisternis voor het eerst aan. De eindejaarsverlichting blijft hangen tot en met 10 januari.

Er wordt elk jaar fors in geïnvesteerd. Het hele pakket kost 300.000 euro, elke winter. Trafiroad, het Lokerse bedrijf van de ‘keizer van de wegwijzer’ Glenn Janssens, zal ze de komende vijf jaar installeren.

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio