Advocaat krijgt poederbrief in de bus, politie zet straat af

Poederbrief - Junior Verbeeke. Video: Het Nieuwsblad

Blankenberge -

De brandweer moest vrijdagavond uitrukken voor een poederbrief in de Korenbloemstraat. Die kwam aan bij de privéwoning van een advocaat.

Iets voor 18 uur kregen brandweer en politie een oproep voor een poederbrief in de Korenbloemstraat in een rustige woonwijk op de rand van Blankenberge. Het witte goedje kwam aan in de brievenbus van de privéwoning van een advocaat. De politie kwam ter plaatse en zette de straat een tijdlang af. Enkele brandweermannen trokken hun beschermende pakken aan om het poeder op een veilige manier mee te nemen.

Het was de man des huizes zelf die de brief had geopend. Toen hij merkte dat er wit poeder in de omslag zat, liet hij meteen alles vallen en verwittigde de hulpdiensten. De kans is groot dat de substantie niet schadelijk is: aangezien de advocaat en zijn gezin nog kerngezond zijn, gaat het waarschijnlijk niet om vergif.

Niet radioactief

Het poeder werd ook gemeten op radioactiviteit, en ook dat was negatief. Mogelijk gaat het dus om een flauwe grappenmaker. De betrokken advocaat bevestigt intussen de feiten. “Maar verder wil ik hier niet over communiceren”, klinkt het kort. Waarom de man de bedreiging ontving, is niet meteen duidelijk. (Lees verder onder de foto)

Advocaat krijgt poederbrief in de bus, politie zet straat af
Foto: jve

De politie is intussen een onderzoek gestart. “Of de substantie echt gevaarlijk is, kunnen we nu nog niet zeggen. Daarvoor is bijkomend onderzoek nodig”, zegt politiewoordvoerder Philip Denoyette. De civiele bescherming nam het witte poeder mee en bezorgt het goedje aan het labo, dat de exacte samenstelling zal moeten onderzoeken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio