Zwembad Rozebroeken wil deze week heropenen

Zwembad Rozebroeken wil deze week heropenen
Gent / Sint-Amandsberg -

Het sportbad van zwemcomplex Rozebroeken in Sint-Amandsberg zal deze week opnieuw openen. Dat zegt uitbater LAGO, nadat de federale regering vrijdag de regels versoepelde. Al kan het zijn dat het zwemwater nog niet helemaal op temperatuur zal zijn.

Goed nieuws, maar onverwacht nieuws: dat was de aankondiging van de federale regering vrijdagavond dat de zwembaden in ons land opnieuw mogen openen. Toch voor LAGO, de uitbater van S&R Rozebroeken in Gent.

Het is nu wachten op een officieel ministerieel besluit en de protocollen om te zien onder welke regels er opnieuw gezwommen mag worden. Het subtropische ‘zwemparadijs’ van Rozebroeken blijft sowieso gesloten. Het gaat enkel om het sportbad.

Temperatuur

LAGO was net bezig met haar baden een grondige onderhoudsbeurt te geven en te herstellen. “We zijn dan ook nog volop aan het kijken wat er kan”, zegt Lore Walraevens van LAGO. “Het sportbad van Rozebroeken zouden we deze week zeker heropenen, maar we moeten nog bekijken of alle onderhoudswerken afgerond kunnen worden.”

De temperatuur van het zwemwater moet ook nog op punt gebracht worden, een tijdrovend werkje. “Het kan dat we heropenen met een iets lagere temperatuur, maar sportzwemmers zijn dat wel gewend.”

In Rozebroeken zal opnieuw gewerkt worden met een maximumcapaciteit per tijdslot en dus een lagere bezetting in de baden. Wie wil zwemmen, zal moeten reserveren in de webshop van Rozebroeken.

En de Stad Gent?

Wanneer de zwembaden van de Stad Gent zouden heropenen, is zaterdag ook nog niet duidelijk. “We wachten het ministerieel besluit af”, zegt Sofie Bracke (Open VLD), schepen van Sport. “Maandag zullen we bekijken wat de regels nu moeten zijn.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio