Politie legt voor tweede maal lockdownfeestje stil in zelfde Turnhouts appartement

Politie legt voor tweede maal lockdownfeestje stil in zelfde Turnhouts appartement
Turnhout -

De politie heeft vrijdagnacht een einde gemaakt aan een lockdownfeestje in Turnhout. Er werden zes jongeren aangetroffen. Een van hen stond geseind en werd gearresteerd. Opvallend: vorig weekend werd in hetzelfde appartement ook al een nachtelijk feestje stilgelegd.

De politie kwam rond 3 uur ter plaatse en kon vanop straat al vaststellen dat er verschillende mensen in het betrokken appartement aanwezig waren. "Omdat de aanwezigen ook nu weer weigerden om de deur van het appartement te openen, werd het parket gebeld. Dat gaf de opdracht om het appartement toch te betreden, zodat het nachtelijke feestje kon worden stilgelegd en we alle aanwezigen konden identificeren", meldt de politie op haar Facebookpagina.

In het appartement werden zes feestvierders aangetroffen. Eén van hen stond nog geseind en werd gearresteerd. Politie en parket benadrukken nogmaals dat overtredingen op de coronamaatregelen absoluut niet getolereerd worden en dat er streng tegen zal opgetreden worden.

Eerder deze week maakte het parket van Antwerpen trouwens nog bekend dat het 122 mensen zal dagvaarden voor de politierechtbank omdat ze aanwezig waren op zogenaamde lockdownfeestjes. De dossiers zullen midden december voor de rechtbank worden behandeld.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio