Brandweer heeft heel wat werk met isolatiebrand op site Huygebaert

Video: TDK

Mechelen -

De brandweer heeft zaterdag heel wat werk gehad met een brand van isolatiemateriaal op de site Huygebaert aan de Molenweide in Mechelen. “Het ging om isolatie die tussen twee muren zat. Om tot bij het vuur te geraken moesten we op het dak de roofing opensnijden en wat breekwerk uitvoeren. Via de gemaakte opening hebben we water en blusschuim in de spouwmuur gespoten. Maar isolatie smeult lang, vandaar dat we toch wel enkele uren zijn bezig geweest vooraleer we zeker waren dat de brand volledig gedoofd was”, zegt brandweerofficier Tom Van Landeghem van hulpverleningszone Rivierenland.

Smeulende resten

Momenteel vinden er renovatiewerken plaats op het dak van het immens grote gebouw. Vrijdag zou er een klein brandje zijn ontstaan, wat door arbeiders werd geblust. Mogelijk vatte de isolatie nadien door smeulende resten vuur. De brand werd zaterdagvoormiddag opmerkt toen er in het gebouw rook waarneembaar was.

Vroeger was op het terrein voedingsgroothandel Huygebaert ondergebracht, vooral bekend van de Primo-winkels. Het bedrijf legde in 2014 de boeken neer. Sinds vorig jaar zijn er onder meer padel-, soccer- en padbolvelden opgetrokken, maar er staan ook trampolines en er is een virtualreality-arena.

“Er is wel wat waterschade en lichte rookschade in de rest van het gebouw maar grote infrastructurele schade is er niet”, aldus nog de brandweer.

Brandweer heeft heel wat werk met isolatiebrand op site Huygebaert
Zowel aan de hoofdingang als de zijkant van het gebouw zette de brandweer hoogtewerkers in om tot op het dak te geraken Foto: Leen Van de Sande
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio