Mechelen behoudt vier koopzondagen: “Shoppers maximaal spreiden”

Mechelen behoudt vier koopzondagen: “Shoppers maximaal spreiden”

Het eindejaarsshoppen zal dit jaar helemaal anders lopen in Mechelen, maar de stad behoudt wel de koopzondagen. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

Niet-essentiële winkels waren wekenlang verplicht gesloten. Nu ze dinsdag opnieuw open mogen, behoudt de stad Mechelen ook de geplande vier koopzondagen tijdens de eindejaarsperiode: 6, 13, 20 en 27 december.

“We kiezen ervoor om de vastgelegde koopzondagen te behouden. Vooral vanuit het oogpunt om shoppers maximaal te spreiden, maar uiteraard ook om de middenstand te steunen”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. De strikt opgelegde voorwaarden blijven gelden. Maandag komt de crisiscel samen om alles in goede banen te leiden. De voorbereidingen lopen al.

Bij handelsvereniging Mechelen MeeMaken zijn ze tevreden met de beslissing van het stadsbestuur. “Onze handelaars kunnen opgelucht ademhalen. Het is echt nodig, want het dreigde de verkeerde kant uit te gaan. Onze klanten zullen nu veilig, geordend en verstandig kunnen winkelen”, vertelt voorzitter Geert Mills. De online winkel ‘Hamsteren in Mechelen’ van de lokale middenstand trok de voorbije maand 11.000 bezoekers. “De online verkoop was over het algemeen niet super”, klinkt het.

www.hamstereninmechelen.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio