Geen Belgen of Nederlanders bij beloften in Tabor, de zege is voor Brit Thomas Mein

Geen Belgen of Nederlanders bij beloften in Tabor, de zege is voor Brit Thomas Mein

Foto: BELGA

Thomas Mein heeft de Wereldbeker voor beloften op zijn naam gebracht. De Brit soleerde naar de zege in Tabor, voor zijn landgenoot Ben Turner. De Spanjaard Ivan Feijoo Alberto finishte als derde.

In België zijn er geen jeugdwedstrijden in de cross omwille van het coronavirus, maar in Tsjechië werd er wel gestreden tussen de jongeren. Al waren daar wel geen Belgen en Nederlanders bij, aangezien de nationale federaties geen renners wilden afvaardigen in Tsjechië.

Dus werd het een Wereldbeker met een beperkt deelnemersveld, al trok Thomas Mein zich daar weinig van aan. De Brit nam al vroeg in de wedstrijd afstand van de anderen en verzamelde in geen tijd een halve minuut bonus op de rest van het pak. Hij soleerde met gemak naar de zege. Ook vorig jaar was hij in Tabor al aan de winst.

De strijd om plek twee had meer om het lijf en pas in de slotronde wisten Turner en de Spanjaard Albert zich te ontdoen van hun rivalen Loris Rouiller en Jakub Riman. Turner finishte als tweede, de Spanjaard eindigde derde.

Bij de jongens junioren ging de zege naar thuisrijder Matej Stransky, voor de Italiaan Lorenzo Masciarelli en de Tsjech Matyas Fiala. De meisjes junioren mochten voor het eerst een wereldbekermanche afwerken. Zoe Bäckstedt toonde zich de sterkste, voor de Luxemburgse Marie Schreiber en de Italiaanse Lucia Bramati.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.