Tot 108 kilometer per uur: vijftiental wegpiraten van de Dendermondsesteenweg geplukt

Tot 108 kilometer per uur: vijftiental wegpiraten van de Dendermondsesteenweg geplukt

Foto: fvv

Gent -

Bij een anonieme flitscontrole aan de Dendermondsesteenweg heeft de Gentse politie zaterdagavond de rijbewijzen afgenomen van twaalf automobilisten. De Dampoort-wijk wordt al maanden geplaagd door asociaal rijgedrag.

Luid ronkende motoren, hevig optrekkende wagens, gierende banden … Inwoners van de wijk rond de Dendermondsesteenweg in Gent zijn eraan gewend moeten raken dit jaar. Bewoners klagen al een hele tijd over asociaal rijgedrag in de smalle en drukke straten van de wijk.

De Gentse politie probeert regelmatig een signaal te geven, zo ook afgelopen zaterdagavond. In de omgeving van de Dendermondsesteenweg werd een anonieme flitser opgesteld. Daarmee werden 1.400 wagens gecontroleerd, tot net voor middernacht toen de avondklok inging.

255 van de bestuurders reed te snel. De steenweg en de straten rondom zijn een zone 30. Twaalf bestuurders reden zo snel, dat ze hun rijbewijs af moeten geven voor vijftien dagen.

OPINIE. “De luid ronkende motoren van optrekkende wagens domineren hier de avonden”

Eén onder hen slaagde er zelfs in om twee keer op dezelfde avond geflitst te worden, aan 67 en 72 kilometer per uur. De topsnelheid was 108 kilometer per uur, zegt de politie. Levensgevaarlijk in de drukbevolkte woonwijken rond de Dendermondsesteenweg.

Twee auto’s werden nog met een wielklem vastgezet, omdat ze niet verzekerd waren. Een opgedreven brommer die aan 70 kilometer per uur langs de flitscontrole reed, werd ook onderschept en voor minstens dertig dagen in beslag genomen.

LEES OOK. Gentse woonbuurten kampen met auto’s die met veel te hoge snelheden door de straten scheuren

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio