Iris Hond, de pianiste met wie Marco Borsato een affaire had: “Ik vind het verschrikkelijk voor hen”

Video: Het Nieuwsblad

Iris Hond, de 33-jarige pianiste die in Nederland veel stof deed opwaaien nadat ze elf jaar geleden een korte affaire met Marco Borsato heeft gehad, heeft te doen met Marco (53) en zijn inmiddels ex-vrouw Leontine (52)

“Kijk, ik vind het verschrikkelijk voor hen, zij hebben alle ellende over zich heen gekregen. En dat het blijft kleven aan mijn naam is vervelend, maar ik moet door. En dat is wat ik doe.” De pianiste steekt niet onder stoelen of banken dat het mediageweld ook voor haar lastig was. “Ik vind het heel bizar dat iets wat elf jaar geleden is gebeurd, na zo’n lange tijd nog zo uitgemolken werd in de media. Ik heb daar natuurlijk ook last van gehad. Mensen die een oordeel hadden, nare berichten, negatieve energie. Aan de andere kant ben ik daardoor ook dichter bij mezelf gekomen. Ik ben de rust in mezelf gaan opzoeken, me gaan focussen op mijn muziek en heb me omringd met dierbaren. Eigenlijk wat ik normaal ook doe. Ik ben mijn leven er niet anders door gaan leiden.”

Hond deed vorig jaar zelf mee aan het tv-programma Iris en de 12 dates, waar ze hoopte de liefde te vinden, maar geen van de twaalf werd een match. Toch gelooft ze er nog in. “Ik heb nu een beter beeld van wat voor persoon ik denk nodig te hebben of wie bij me zou passen.” Borsato en zijn Leontine lieten in februari dit jaar weten dat ze na meer dan twintig jaar huwelijk uit elkaar gingen. Sinds begin januari bleef Borsato al weg uit de spotlights vanwege een burn-out.

Corrigeer

MEER NIEUWS