Cupido schiet zo raak in Vlaanderen dat Nederland al na één aflevering overstag gaat

Cupido schiet zo raak in Vlaanderen dat Nederland al na één aflevering overstag gaat

Foto: VTM

Er is nog maar één aflevering uitgezonden van Cupido ofzo, maar die was blijkbaar al voldoende om de Nederlanders ervan te overtuigen een lokale versie te maken van de datingshow met een hoek af.

Vanavond volgen we de West-Vlaamse Hanne (22), die tien jaar geleden met een quad keihard op een elektriciteitspaal botste. Ondanks een intensieve revalidatie blijft ze deels verlamd aan haar linkerkant en gaat denken en praten langzamer. “Voor mijn ongeval was ik heel zelfstandig. Ik denk niet zoveel meer aan mijn ongeval omdat het me ergens ook wel pijn doet om erbij stil te staan dat het vroeger anders was”, vertelt ze. Hanne wil iemand die groter is, goed kan babbelen en mentaal op dezelfde hoogte zit. “En liefst een stapper, want ik vind het moeilijk om iemand te kussen die in een rolstoel zit.”

Misschien kunnen Karen Damen en Ruth Beeckmans haar koppelen aan Sven (26) uit Buggenhout. Ook hij heeft een niet aangeboren hersenletsel sinds hij een hersenbloeding kreeg tijdens een operatie. Sven is mobiel, hij rijdt zelfs met de wagen. “De laatste keer dat ik een vriendin heb gehad, dateert van voor mijn hersenletsel en dat is ondertussen acht jaar geleden.”

Nog in deze aflevering zien we ook hoe het Julia en Maxime vergaat. Beiden hebben een lichte vorm van autisme en dus is contact leggen voor allebei een moeilijke opdracht. De eerste aflevering van Cupido ofzo volstond om de Nederlanders ervan te overtuigen om een lokale versie te maken. In de loop van 2021 zal het programma ook bij hen te zien zijn op SBS. De tv-zender gaat samenwerken met de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Een presentatieduo is nog niet bekend.

Corrigeer

MEER NIEUWS