Shirin van Anrooij reageert na zware val in Tabor: “Gelukkig alleen mijn ringvinger gebroken”

Shirin van Anrooij reageert na zware val in Tabor: “Gelukkig alleen mijn ringvinger gebroken”

Foto: BELGA

Shirin van Anrooij, de Nederlandse renster van Telenet Baloise Lions die zondag zwaar ten val kwam tijdens de Wereldbeker-veldrit in Tabor, heeft op Instagram voor het eerst gereageerd op haar crash. “Ik weet niet hoe lang ik nodig zal hebben om te herstellen, maar ik kom terug.”

Het Nederlandse toptalent raakte betrokken bij een grote valpartij meteen na de start. Het jonge talent van de Telenet Baloise Lions kon de wedstrijd niet voortzetten en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ze zondagavond meteen geopereerd aan de open wonde.

“Ik ben gisteren geopereerd om de diepe wonde in mijn arm te herstellen”, liet ze maandagmorgen weten op Instagram. “Gelukkig zijn er geen spieren of pezen zwaar geraakt. Het enige wat ik gebroken heb, is mijn ringvinger. Ik moet nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven, maar ik hoop snel naar huis te kunnen. Bedankt voor alle berichten. Ik weet niet hoe lang ik nodig zal hebben om te herstellen, maar ik kom terug.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.