Food

René Redzepi van Noma opent permanent hamburgerrestaurant

René Redzepi van Noma opent permanent hamburgerrestaurant

Door corona kon chef René Redzepi zijn bekende Deense restaurant Noma niet heropenen zoals normaal en besloot daarom hamburgers voor takeaway te gaan serveren. Dat werd zo’n succes dat hij nu een permanent hamburgerrestaurant opent: Popl.

Kopenhagen heeft er een nieuwe hotspot voor foodies bij. Op 3 december opent Popl de deuren. Dat is het hamburgerrestaurant van René Redzepi. Zijn restaurant Noma werd vier keer uitgeroepen tot het beste van de wereld, maar midden mei ruilde hij de topgastronomie in voor hamburgers. Zijn zaak kon door de coronaregels namelijk niet opengaan zoals normaal en ook hij zocht - net zoals heel wat andere chefs - zijn toevlucht tot takeaway.

In tegenstelling tot in Noma waren er dit keer geen reservaties nodig en algauw stroomde de tuin van het restaurant elke dag vol met mensen die een hamburger te pakken wilden krijgen. Zo verkocht Redzepi dagelijks om en bij de 2.400 hamburgers en verwelkomden ze in amper vijf weken evenveel gasten als de voorbije zes jaar alles bij elkaar in het restaurant. Een enorm succes en dus kon een vervolg ook niet uitblijven.

In Popl staan vier hamburgers op het menu: een gewone, een cheeseburger, een vegetarische variant en een veganistische (op basis van quinoa). Als side dishes kun je kiezen voor geroosterde aardappelen, een salade met karnemelkdressing, gefermenteerde chili, een koolslaatje en pickles. De hamburgers worden bovendien geserveerd door personeel dat ooit aan de slag was bij Noma.

“Ik wist voordien niet dat ik het eigenlijk zo belangrijk vond dat iedereen toegang had tot het eten dat ik maak”, motiveert de chef zijn beslissing om Popl op te richten. “Ik vond het fantastisch dat ik de afgelopen zomer heel wat mensen in de rij zag staan die ik ken, van mijn buren, verre neven tot mensen waarmee ik op school heb gezeten. Allemaal wilden ze een hamburger. Dit is een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan.”

Corrigeer