Spuwincident met dronkenman krijgt gerechtelijk staartje

Spuwincident met dronkenman krijgt gerechtelijk staartje

Het hoofdkantoor van politie Balen-Dessel-Mol. Foto: mto

Mol / Retie -

Een man uit Retie die op 14 mei, in volle coronacrisis, aan het Statieplein in Mol spuwde naar de politie, riskeert een veroordeling door de rechtbank. “Hij heeft nooit laten uitschijnen dat hij corona zou hebben”, pleitte zijn raadsman.

Een viertal inspecteurs van de politiezone Balen-Dessel-Mol rukte op 14 mei van dit jaar uit naar het Statieplein in Mol om Stefan B. uit Retie tot bedaren te brengen. De man droeg geen mondmasker, was dronken en agressief. “Hij maakte de agenten uit voor ‘blauwe Smurfen’ en ‘vuil flikken’”, schetste de advocaat van de politie. “Hij spuwde ook in de richting van de politie, wat in volle coronaperiode onaanvaardbaar is.”

Alcoholprobleem

De inspecteurs vroegen elk een schadevergoeding van 600 euro. Het Openbaar Ministerie vroeg om B. een fikse straf te geven voor smaad en weerspannigheid. “De man heeft een alcoholprobleem en staat onder voorwaarden. Stilaan moet de maatschappij beschermd worden en is een gevangenisstraf op zijn plaats. Dit moet stoppen”, zei openbare aanklager Peter Van der Flaas.

De advocaat van B. vroeg om begrip. “Hij spuwde niet raak en heeft nooit laten uitschijnen dat hij corona zou hebben”, stelde meester Arno Stubbe. “Eigenlijk ging het om uitlatingen van een dronken man.” Vonnis op 4 januari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio