KV Mechelen in beroep tegen schorsingsvoorstel Aster Vranckx, Referee Department geeft VAR en ref gelijk

KV Mechelen in beroep tegen schorsingsvoorstel Aster Vranckx, Referee Department geeft VAR en ref gelijk

Foto: Photo News

Na de tackle en bijbehorende rode kaart van Aster Vranckx (KV Mechelen) in de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Beerschot is het schorsingsvoorstel bekend. Het bondsparket vraagt één speeldag schorsing plus een boete van 1000 euro. KV Mechelen gaat niet akkoord met dat voorstel. De zaak komt dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie.

LEES OOK. Aster Vranckx krijgt aanvankelijk geel voor zware tackle, na tussenkomst VAR wordt het rood: terecht? Oordeel hier!

KV Mechelen gaat dus niet akkoord met de minnelijke schikking die het bondsparket voorstelde. Dinsdagmiddag komt de zaak voor de geschillencommissie. Als zij de schorsing bevestigen, dan heeft KV tot donderdagmiddag tijd om in beroep te gaan.

Als KV in beroep gaat tegen de beslissing van de Geschillencommissie kan Vranckx donderdagavond nog spelen in de inhaalwedstrijd tegen Eupen (aftrap om 17 uur). Het beroep wordt dan vrijdagmiddag behandeld. Als zijn schorsing daar opnieuw wordt bevestigd, dan is hij geschorst voor de wedstrijd van zondag tegen Standard.

Na de al dan niet terechte rode kaart van Aster Vranckx liepen de gemoederen bij Mechelen hoog op. Temeer omdat KVM daarna een 2-1-voorsprong zag verdwijnen en uiteindelijk met 2-3 de boot in ging tegen Beerschot.

Ook Frederik Vanderbiest die vanop de trainersbank van KV Mechelen tegen Beerschot met een rode kaart naar de tribune werd gestuurd, kent zijn straf. Het bondsparket stelt hem een minnelijke schikking voor van twee wedstrijden schorsing waarvan één wedstrijd effectief, en een boete van 1500 euro waarvan 1000 euro effectief. KVM-keeperstrainer Stefan Pauwels werd eveneens naar de tribune verwezen. Voor hem vraagt het bondsparket één wedstrijd schorsing met uitstel plus een boete van 500 euro ook met uitstel.

Voor Vanderbiest en Pauwels ging KV wél in op de minnelijke schikking van het bondsparket. Vanderbiest zit donderdag dus niet mee op de bank tijdens de inhaalwedstrijd op Eupen.

Referee Department steunt rode kaart

Intussen liet het Referee Department z’n licht schijnen over de tackle van Aster Vranckx op Ismaila Coulibaly. “Hoewel Vranckx in deze actie eerst de bal raakt, glijdt hij met een hoge intensiteit, met een gestrekt been en met de studs vooruit door op het been en de kuit van de tegenstander. Hij brengt hierdoor de veiligheid van de tegenstander in gevaar. Het Referee Department gaat akkoord met de VAR-interventie en de finale beslissing van de scheidsrechter om speler Vranckx uit te sluiten”, klinkt het.

“Hij brengt veiligheid van tegenstrever in gevaar”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.