Duitse verdachte in zaak Maddie McCann overgeplaatst naar andere gevangenis

Duitse verdachte in zaak Maddie McCann overgeplaatst naar andere gevangenis

Foto: ASSOCIATED PRESS

De Duitse verdachte in de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann wordt overgeplaatst naar een andere Duitse gevangenis. De 43-jarige verhuist van Kiel naar Wolfenbüttel, waar de Duitse justitie hem verdenkt van andere seksuele misdrijven en daarnaar onderzoek doet.

Madeleine McCann (3) verdween op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement dat haar ouders hadden gehuurd in de Ocean Club in Praia da Luz in de Algarve. Het kind verdween toen de ouders wat verderop met vrienden zaten te eten.

Begin juni maakten de Duitse justitie en politie verrassend bekend dat ze de 43-jarige Duitser Christian B. verdenken van de ontvoering van en moord op “Maddie”. De verdachte zit tot 7 januari een gevangenisstraf uit wegens drugshandel. Daarnaast werd hij een jaar geleden veroordeeld tot zeven jaar voor het verkrachten van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in 2005, eveneens in Praia da Luz. Tien dagen geleden werd zijn beroep tegen die straf verworpen.

B. verhuist nu van een cel in Kiel in Sleeswijk-Holstein naar Wolfenbüttel in Nedersaksen. Daardoor kan de gevangene binnenkort in de buurt worden ondervraagd. De openbaar aanklager verwacht mogelijk binnen enkele maanden duidelijkheid te hebben of de verdachte in de andere sekszaken kan worden aangeklaagd. De Duitse onderzoekers geloven dat Maddie niet meer leeft.

Corrigeer

MEER NIEUWS