Voetbalster weigert Maradona te eren tijdens minuut stilte en krijgt nu doodsbedreigingen: “Ze willen mijn benen breken”

Voetbalster weigert Maradona te eren tijdens minuut stilte en krijgt nu doodsbedreigingen: “Ze willen mijn benen breken”

Foto: EPA-EFE

De voetbalster Paula Dapena (24) weigerde voor aanvang van een vriendschappelijk duel van haar ploeg InterRias FF tegen RC Deportivo om deel te nemen aan het eerbetoon voor de overleden Diego Maradona. Tijdens de minuut stilte zette ze zich neer en draaide ze zich weg. Dapena wilde zo protesteren tegen huiselijk geweld.

LEES OOK. Dochter Diego Maradona houdt het niet droog na pakkend eerbetoon van Boca Juniors-spelers

Dapena vertelde na het opmerkelijke tafereel dat ze doodsbedreigingen had gekregen. Dat zei ze achteraf in het radioprogramma A Diaro. Ze vertelde ook dat ze geen spijt had van haar statement. “Ik ben niet bereid om iemand die huiselijk geweld gebruikte een minuut stilte te geven. Ik vond Maradona een geweldige speler, maar naast het veld maakte hij fouten”, zei ze.

Maradona werd in 2014 beschuldigd van huiselijk geweld nadat een video was uitgelekt waar hij ruzie had met zijn toenmalige vriendin Rocio Oliva twee keer in het gezicht sloeg, terwijl zij duidelijk ‘stop’ riep. Hij ontkende de beschuldigingen. “Ik zweer bij God dat ik nog nooit een vrouw heb geslagen”, zei hij nadien. Er werd geen klacht ingediend, maar de twee gingen twee jaar geleden wel voorgoed uit elkaar.

Maradona stierf afgelopen woensdag, uitgerekend op de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen.

Doodsbedreigingen

De actie van Dapena ging niet onopgemerkt voorbij en maakte blijkbaar hel wat los. Het meisje kreeg zelfs doodsbedreigingen, net als enkele van haar ploeggenotes.

Dapena zelf maakte haar profielen op sociale media intussen privé. “Het is vreselijk geweest tot nu toe”, zegt ze in een interview met AS. “En het is niet alleen ik die ben lastiggevallen. Er waren ook doodsbedreigingen bij. Ze zouden mijn adres wel vinden en mijn benen komen breken.”

Klacht indienen, wil het meisje echter niet. “Ik ga dit negeren”, zegt ze. “Misschien dat ik hun accounts op sociale media ga laten verwijderen, maar zal het veel uithalen?”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen