Conner Rousseau behoudt volste vertrouwen in Vandenbroucke na kritiek

Conner Rousseau behoudt volste vertrouwen in Vandenbroucke na kritiek

Foto: BELGA

SP.A-voorzitter Conner Rousseau behoudt het volste vertrouwen in zijn partijgenoot en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Dat heeft hij maandag gezegd in ‘Terzake’, nadat er kritiek was ontstaan op de uitspraak van Vandenbroucke dat de sluiting van de niet-essentiële winkels een schokeffect moest creëren.

“Op het moment dat de tweede golf keihard toesloeg en de ziekenhuizen kreunden, moesten we op alle fronten de strijd tegen het virus kracht bijzetten”, zei Rousseau. Dat de scholen mochten openblijven en dat wie zijn huis wilde verlaten daarvoor geen attest nodig had, zoals in Frankrijk, waren de enige twee uitzonderingen die werden toegestaan. “We moesten het virus bij zijn nekvel grijpen en het aantal contacten en op die manier ook het aantal besmettingen beperken.”

LEES OOK.“We zaten in een werkelijke noodsituatie”: hoe Vandenbroucke alle kaarten op tafel smeet, toen de kritiek van alle kanten kwam (+)

Deze shit

“We kennen allemaal de aanpak van MR tijdens de vorige regering: te snel versoepelen heeft ons in deze shit gestort”, zei Rousseau. Meteen volgde een tegenreactie van Georges-Louis Bouchez van MR op Twitter. “Laten we sereen blijven praten over de maatregelen die nodig zijn om het virus te bestrijden. Crisisbeheer met evenwicht tussen (mentale) gezondheid, solidariteit, economie en samenleving. Zonder symbolen”.

De SP.A-voorzitter verdedigde de aanpak van de regering. “Het is net door het geheel aan maatregelen, en door de opofferingen die ook de winkeliers gedaan hebben, dat de cijfers nu in de goede richting gaan. (...) Als het goed gaat, wil iedereen versoepelen. Wel, de winkels opnieuw openen is wat we doen.”

Rousseau zei te hopen niet in het “sukkelstraatje” van de voorbije jaren terecht te komen. “Deze regering is nu goed van start gegaan, het zou België en Vlaanderen sieren om aan hetzelfde zeel te trekken. Waarom zou je bepaalde personen de indruk willen geven dat hun opofferingen geen verschil hebben gemaakt?”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN