Woning onbewoonbaar na brand in Halle

Woning onbewoonbaar na brand in Halle

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Halle -

In Halle heeft maandagavond een hevige brand gewoed in een woning in de Albertstraat. Daarbij raakte één persoon lichtgewond en door het vuur is de woning onbewoonbaar. Dat meldt de brandweer.

Het vuur ontstond kort na 18 uur in de keuken van de woning en het waren buren die de vlammen uit de achterbouw van het gebouw zagen slaan en de brandweer verwittigden. Terwijl die toesnelde, konden de bewoners van het getroffen huis zichzelf in veiligheid brengen. Eén vrouw raakte daarbij wel lichtgewond maar kon ter plekke verzorgd worden.

Het vuur veroorzaakte een dikke rookwolk en de brandweer moest verschillende ploegen ter plaatse sturen om het vuur te blussen. De lokale politie Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) sloot intussen verschillende straten af om de brandweer toe te laten haar bluswerken uit te voeren. Toen de vlammen uiteindelijk bedwongen waren, bleek vooral de keuken van het huis zwaar beschadigd. De rest van het pand liep vooral rook- en waterschade op zodat de woning minstens tijdelijk onbewoonbaar is.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio