Autodelen vaak goedkoper dan auto hebben

Autodelen vaak goedkoper dan auto hebben

Sinds gisteren kan iedereen berekenen of autodelen dan wel een eigen auto bezitten voor hem of haar voordeliger is, op de website savewithcarsharing.be. De website is een initiatief van Test-Aankoop, de vzw Autodelen.net en Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen), die overtuigd zijn dat het poten­tiële publiek voor autodelen groot is.

“Wie tot 15.000 kilometer per jaar rijdt, is bijna altijd goedkoper af met autodelen dan met een eigen wagen”, zegt Jeffrey Matthijs van Autodelen.net. “Die kost gemiddeld minstens 400 euro per maand, maar veel mensen beseffen dat niet.” Hij verwijst daarvoor naar recent onderzoek in Nature. Voor wie dagelijks met de auto pendelt, valt autodelen dan weer wél snel veel duurder uit dan een eigen wagen.

Autodelen.net hoopt dat de inzichten die de website biedt “een versnelling zet op het aantal autodelers”. Vandaag zijn zij in Vlaanderen met naar schatting 90.000: een aantal dat zich nauwelijks laat voelen in de statistiek over het aantal privéwagens, dat in 2020 nog altijd steeg, tot 3,57 miljoen in Vlaanderen.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees