Ook de wereldkampioen is vatbaar: Lewis Hamilton test positief op het coronavirus, wordt Stoffel Vandoorne zijn vervanger?

Ook de wereldkampioen is vatbaar: Lewis Hamilton test positief op het coronavirus, wordt Stoffel Vandoorne zijn vervanger?

Foto: Photo News

Lewis Hamilton (Mercedes) zal komend weekend niet deelnemen aan de Grote Prijs Formule 1 van Sakhir in Bahrein, de zestiende en op een na laatste WK-manche van het seizoen. De Britse wereldkampioen heeft een besmetting met het coronavirus opgelopen. Dat heeft de F1 dinsdag gemeld.

Er bestaat ook nog twijfel over of Hamilton zal kunnen deelnemen aan de laatste race van het seizoen, in Abu Dhabi.

“Hij is maandag wakker geworden met lichte symptomen en hoorde tegelijkertijd dat iemand, met wie hij voordat hij vorige week naar Bahrein afreisde contact had, positief was getest”, deelde zijn team Mercedes mee. Hamilton heeft daarop ook een test ondergaan met een positief resultaat. “Dat is naderhand bevestigd met nog een test”, aldus Mercedes. De Brit is in quarantaine geplaatst.

“Extreem teleurgesteld”

“Ik ben er kapot van”, zegt de Britse wereldkampioen. “Sinds we het seizoen in juni begonnen, heb ik me aan alle maatregelen gehouden en voorzorgsmaatregelen getroffen”, reageert Hamilton op sociale media. “Ondanks het feit dat ik vorige week drie keer negatief heb getest, werd ik maandag met milde klachten wakker. Ik heb nog een test aangevraagd en die bleek positief. Ik ben onmiddellijk in quarantaine gegaan voor tien dagen.”

Hamilton bereidt zich nu in quarantaine voor op de laatste race van het seizoen, op 13 december in Abu Dhabi. “Ik ben extreem teleurgesteld dat ik niet in staat ben om te racen, maar het heeft mijn prioriteit om de protocollen te volgen en anderen te beschermen. Ik heb het geluk dat het om milde klachten gaat en ga mijn best doen om gezond en fit te blijven. Let goed op jezelf. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.”

Hamilton is al de derde rijder dit seizoen die positief test op het coronavirus. Eerder testten ook beide Racing point F1-piloten Sergio Perez en Lance Stroll positief op het coronavirus.

Vervanger?

Als officiële reserverijder bij Mercedes komt onze landgenoot Stoffel Vandoorne in beeld als mogelijke vervanger. De constructeur zal zijn keuze “binnenkort” bekendmaken. Ook Esteban Gutierrez, de andere reserverijder, is een kandidaat naast Williams-rijder George Russell.

Vandoorne is momenteel in Valencia voor een Formule E-test en was sowieso van plan om richting Bahrein af te zakken, zo maakte zijn team bekend via Twitter. Een plus een is twee? “De kans dat ik zondag race bestaat, maar laat ons afwachten”, zei hij vanmiddag op een persconferentie met Formule E-rijders . “Op dit moment weet ik het nog niet. Morgen vlieg ik naar Bahrein en daar zal ik het wellicht te horen krijgen.”

Meer F1-nieuws:

Corrigeer