De alarmbellen gingen even af bij Club Brugge, maar toch vooral goed nieuws voor levensbelangrijke pot tegen Zenit

De brandweer daagde op door een brandalarm, maar dat bleek een loos alarm Video: Het Nieuwsblad

Goed nieuws voor Club Brugge: de coronatesten afgenomen door de UEFA leverden geen postieve gevallen op. In principe is iedereen daardoor inzetbaar voor de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg.

LEES OOK. Club Brugge doet nóg beter dan Genk en boekt een recordomzet: “Blijven investeren in groei”

In groep F van de Champions League is Club Brugge momenteel derde met 4 punten, achter Borussia Dortmund (9) en Lazio Rome (8). Zenit Sint-Petersburg staat op de laatste plaats met één punt.

Voor Club volstaat woensdag een gelijkspel tegen Zenit om zich te verzekeren van de derde plaats in groep F en overwintering in de Europa League. Ook de tweede plaats is mathematisch nog mogelijk, de Bruggelingen moeten daarvoor minstens 4 punten puren uit hun laatste twee CL-matchen.

Er staat dus nog heel wat op het spel en er werd dan ook gretig getraind:

Ook Simon Deli, die sukkelde met een blessure en niet aantrad tegen Moeskroen, verscheen op het trainingsveld. De Ivoriaan bekijkt vandaag of hij een reactie krijgt en of hij woensdag kan spelen. Die knoop wordt waarschijnlijk pas na de middag doorgehakt. Verder is iedereen fit. Ook Sobol, die na twee positieve coronatesten opnieuw enkele dagen met de groep traint, wordt opnieuw aan de aftrap verwacht. Mats Rits is wel geschorst.

Opmerkelijke aanwezige: Matej Mitrovic. De verdediger is al maandenlang out na een operatie aan de enkel. Hij trainde individueel buiten en zou in januari terug fit moeten zijn.

Loos alarm

Net voor de open training kreeg Club plots bezoek van... de brandweer. Omdat het brandalarm was afgegaan in het basecamp, kwam de spuitgasten kijken of alles in orde was. Uiteindelijk bleek het loos alarm.

De alarmbellen gingen even af bij Club Brugge, maar toch vooral goed nieuws voor levensbelangrijke pot tegen Zenit
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.