Eerste duel met Mathieu van der Poel ziet er plots wat rooskleuriger uit voor Wout van Aert

Eerste duel met Mathieu van der Poel ziet er plots wat rooskleuriger uit voor Wout van Aert

Foto: BELGA

Zijn derde plaatsen in Kortrijk en Tabor hebben Wout van Aert geen windeieren gelegd. Integendeel, de Kempenaar mag tijdens zijn eerste confrontatie met Mathieu van der Poel waarschijnlijk een rij vooruit bij de start.

LEES OOK (+). Trainer en bondscoach zien geen graten in de ‘poep’ van Wout van Aert: “Goed dat Wout niet zo scherp staat als in de Tour”

Winnen zat er nog niet in voor Van Aert, maar de renner van Jumbo-Visma maakte wel twee keer indruk tijdens zijn wederoptreden in het veld. Afwachten wat dat later deze week in Boom (6/12) zal geven. Daarna volgt normaal gezien zijn eerste duel met Van der Poel, in Namen.

Van Aert zal dan, tijdens de tweede Wereldbekermanche, normaal gezien op de tweede rij kunnen starten. Een rij hoger dan afgelopen weekend het geval was. Door zijn twee podiumplekken is hij namelijk meteen van de 32ste naar de 19de plaats gestegen op de UCI-ranking.

Wereldkampioen Van der Poel start op de eerste rij, maar zakt door zijn inactiviteit wel van de derde naar de vijfde plek. Toon Aerts blijft nummer één, voor Eli iserbyt.

LEES OOK. De schoenen maken de man: Mathieu van der Poel zal Wout van Aert heel duidelijk maken wie wereldkampioen veldrijden is

Voor de huidige wereldranglijst werd door de UCI, vanwege de coronacrisis, een overgangsmaatregel genomen: alle punten die vorig seizoen verdiend werden in crossen die dit jaar afgelast werden, worden behouden tot het einde van de lopende campagne. Wat meteen een serieus effect had op de huidige UCI-rankings.

De volledige top tien:

1. Toon Aerts - 2.566 punten

2. Eli Iserbyt - 2.551

3. Laurens Sweeck - 2.039

4. Michael Vanthourenhout - 1.966

5. Mathieu van der Poel - 1.940

6. Lars van der Haar - 1.687

7. Quinten Hermans - 1.437

8. Corné van Kessel - 1.420

9. Tom Pidcock - 1.213

10. Felipe Orts - 1.026

...

19. Wout van Aert - 695

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.