Ruim half jaar na ‘partnermoord’ is zwaan Petoetje nog alleen (en dat zal ook zo blijven)

Ruim half jaar na ‘partnermoord’ is zwaan Petoetje nog alleen (en dat zal ook zo blijven)

Petoetje vindt regelmatig zijn weg naar het grasveld in de buurt van het Nerocafé. Foto: MDT

Hoeilaart -

Wat een mooie romance moest worden, eindige enkele maanden geleden gruwelijk, toen zwaan Petoetje zijn nieuwe partner Petatje om het leven bracht tijdens het paren. De Hoeilaartse zwaan zit nog steeds op de parkvijver, al zal het dier, door de gebeurtenissen uit het verleden, niet meer gekoppeld worden aan een vrouwelijke partner.

Eind februari schonk de stad Brugge een van haar vrouwelijke zwanen om de zwaan Petoetje gezelschap te houden op de Hoeilaartse parkvijver. Na een oproep onder de inwoners werd de zwaan Petatje gedoopt. Ze konden het meteen goed met elkaar vinden. Maar enkele weken later bezweek Petatje tijdens de paringsdaad en werd ze verdronken door haar nieuwe liefde. Petoetje is sinds het voorval weer vrijgezel en dat zal zo blijven.

LEES OOK. Liefdesverhaal tussen twee zwanen in Hoeilaart kent gruwelijk einde: Petoetje pleegt ‘partnermoord’

“Door de moord op Petatje gaan we geen andere zwaan meer bij Petoetje plaatsen”, zegt schepen van Dierenwelzijn Joris Pijpen (Open VLD). “We gaan hem dan ook van zijn oude dag laten genieten. Regelmatig steekt hij het kruispunt over om te rusten in de buurt van het Nerocafé. Toen dat nog open was, tikte hij regelmatig met zijn snavel op de ruit om eten te krijgen. Hoewel hij eigenhandig het verkeer regelt als hij de straat oversteekt, stelt hij het nog steeds goed.”

Nieuw koppeltje?

Petoetje werd in 2012 op de parkvijver geplaatst. “Toen was hij nog heel jong, dus ik denk dat hij ongeveer 8 à 9 jaar oud is. Hoe lang hij nog zal blijven leven, weten we niet. Een nieuwe partner voor hem is alleszins uitgesloten.” Zullen de Hoeilanders na de korte romance van Petoetje en Petatje ooit weer een zwanenkoppeltje op de parkvijver kunnen aanschouwen? “Die kans is reëel, ja”, vertelt Pijpen. “Maar daar zijn we nog niet mee bezig. Eerst laten we Petoetje rustig oud worden en dan zien we wel.”

Corrigeer

MEER NIEUWS