619 keer protest tegen sluiting spoorwegovergang Hoenderstraat

619 keer protest tegen sluiting spoorwegovergang Hoenderstraat

Een van de betwiste overgangen, die in de Groenstraat, is ondertussen afgesloten Foto: ghl

Destelbergen -

De plannen van Infrabel om na de spoorwegovergang in de Groenstraat nu ook die in de landelijke Hoenderstraat te sluiten, stuiten op buurtprotest. Meer dan zeshonderd bewoners hebben de petitie ondertekend.

Burgemeester Elsie Sierens (Open VLD) kreeg vorige week coronaproof bezoek van enkele buurtbewoners met het gebundelde resultaat van een initiatief tegen de sluiting van de spoorwegovergang. Op de 1.600 flyers die werden bedeeld, kwam reactie van 619 mensen die zich tegen de sluiting voor alle verkeer keren. Vooral voor voetgangers en fietsers is het een doorn in het oog.

“De verdere aanleg van de fietssnelweg langs de spoorlijn L59, een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen, is een dossier dat hier nauw bij aanleunt en een oplossing kan bieden”, reageerde de burgemeester op een vraag van raadslid Ivan Stevens (CD&V) in de gemeenteraad. “Ter hoogte van de spoorwegovergang in de Burgstraat zitten we met een impasse om de fietssnelweg door te trekken. Dat is een zaak die al lang aansleept, maar waar de gemeente zeker haar duit in het zakje wil doen. Bij de uiteindelijke timing voor beide projecten – de werken in de Burgstraat lijken nog niet voor morgen – moeten we zien dat dit niet resulteert in een verkeersopstopping. Twee doodlopende straten zijn geen optie.”

Trage wegel

De gemeente neemt ook de recent ingediende bezwaarschriften tegen de sluiting van de overweg in de Hoenderstraat mee naar de besprekingen met Infrabel. Het openbaar onderzoek loopt af op 3 december.

Schepen van Mobiliteit Michaël Vercruyssen (Open VLD) suggereerde nog een andere uitweg bij een definitieve sluiting: “Mogelijk kan er werk worden gemaakt van de heropening van een wederrechtelijk gesloten trage wegel in de Groenstraat. Dat werd in de vorige legislatuur al geprobeerd.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio