Aster Vranckx (KV Mechelen) blijft speeldag geschorst en mag donderdag niet spelen tegen Eupen

Aster Vranckx (KV Mechelen) blijft speeldag geschorst en mag donderdag niet spelen tegen Eupen

Foto: Photo News

De Geschillencommissie heeft Aster Vranckx (KV Mechelen) één speeldag schorsing plus een boete van 1000 euro opgelegd na zijn rode kaart tegen Beerschot vorige zondag. De club gaat niet in beroep, waardoor Vranckx donderdag (17 uur) geschorst is voor de inhaalmatch tegen Eupen.

KV Mechelen ging eerder niet akkoord met de minnelijke schikking die het bondsparket voorstelde, maar de Geschillencommissie velde hetzelfde oordeel: één speeldag effectieve schorsing en 1.000 euro boete.
Malinwa gaat nu niet in beroep. Daardoor is Vranckx niet speelgerechtigd donderdag in de inhaalmatch tegen Eupen. Voor de wedstrijd van zondag tegen Standard is hij wel weer van de partij.

Na de al dan niet terechte rode kaart van Aster Vranckx liepen de gemoederen bij Mechelen hoog op. Temeer omdat KVM daarna een 2-1-voorsprong zag verdwijnen en uiteindelijk met 2-3 de boot in ging tegen Beerschot. Het jonge talent had eerst geel gekregen, maar na tussenkomst van de VAR werd het alsnog een uitsluiting.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.