“Ook Oostenrijk schrapt skireizen”: skistations enkel open voor mensen uit de regio

Video: Het Nieuwsblad

Europa lijkt dan toch haar zin te krijgen, nadat het Oostenrijk onder zware druk zette om zoals in Duitsland, Frankrijk en Italië de skipistes tot minstens na de kerstvakantie gesloten te houden.

De Oostenrijkse regering - die zich zwaar verzette tegen zo’n skiverbod – kondigt woensdag na een wekenlange harde lockdown een aantal versoepelingen aan. Maar volgens zowat alle Oostenrijkse media is nu al duidelijk dat in de Oostenrijkse skistations hotels en restaurants nog zeker tot begin januari de deuren gesloten moeten houden. De skistations en -liften mogen wel open gaan maar enkel voor mensen uit de regio.

Vooral Italië en Duitsland drongen fel aan op een sluiting van de Oostenrijkse skistations, uit schrik voor het woekerende coronavirus. Maar Oostenrijk – voor wie het skitoerisme even belangrijk is als de auto-industrie voor Duitsland – wilde daar niet van weten. Als reactie dreigden Italië en Duitsland hun inwoners te verhinderen om tijdens de kerstvakantie naar Oostenrijkse skigebieden af te reizen. Ook premier De Croo (Open VLD) vraagt Belgen expliciet om dit jaar niet te gaan skiën.

LEES OOK. De witte woede: Oostenrijk weigert skiseizoen uit te stellen, Duitsland en Italië verbieden reizen naar daar

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN