Justitieminister VS ziet geen bewijs van verkiezingsfraude die uitslag verandert

Justitieminister VS ziet geen bewijs van verkiezingsfraude die uitslag verandert

Foto: REUTERS

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft voorlopig geen bewijs gevonden van wijdverbreide verkiezingsfraude die de uitslag van de presidentsverkiezingen zou veranderen.

Die bevindingen, gemeld door minister van Justitie William Barr, staan in schril contrast met de aanhoudende kritiek van president Donald Trump. Die spreekt over gigantisch kiezersbedrog omdat er onder meer met briefstemmen zou zijn gerommeld.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie benadrukte dat het onderzoek niet afgesloten is, en dat het dus om een tussentijdse bevinding gaat. “Het ministerie zal geloofwaardige beschuldigingen van fraude blijven ontvangen en zo snel mogelijk grondig onderzoeken.”

Trump weigert zijn nederlaag te erkennen en toe te geven dat hij niet is herkozen, terwijl zijn rivaal Joe Biden heeft gewonnen. De president wijst erop dat hij meer stemmen vergaarde dan vier jaar geleden. Dat is inderdaad het geval, maar Biden kreeg zo’n 6 miljoen stemmen meer dan Trump: met 80 miljoen een record in de Amerikaanse geschiedenis.

Corrigeer