Romain Grosjean mag ziekenhuis al verlaten na zware crash en moest bijna huilen toen hij zijn hand zag

Na de crash stuurde Grosjean een video de wereld in via Instagram Video: Instagram

Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft het ziekenhuis van Bahrein woensdag verlaten. De Fransman is grotendeels hersteld van de brandwonden die hij zondag opliep tijdens een zware crash. Grosjean blijft in Bahrein en ondergaat de komende dagen nog wel behandelingen aan zijn rug en handen. Dat meldde zijn team Haas woensdag.

Grosjean wordt komend weekend tijdens de Grote Prijs van Sakhir vervangen door de Braziliaanse reservecoureur Pietro Fittipaldi. De 34-jarige Fransman hoopt over anderhalve week wel uit te komen in de Grote Prijs van Abu Dhabi, de laatste race van dit jaar.

Grosjean overleefde een zware crash vlak na de start van de Grote Prijs van Bahrein. Zijn auto schoot na een aanrijding met die van de Rus Daniil Kvyat van de baan en doorboorde met hoge snelheid de vangrail. De bolide brak in tweeën en vatte onmiddellijk vuur. Grosjean wist op eigen kracht uit het wrak te klimmen en werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek na onderzoek dat hij niets had gebroken en alleen brandwonden aan het ongeval had overgehouden.

Emotioneel

Toen Grosjean zijn reachterhand zag woensdagmorgen werd hij even emotioneel. “Ik was zo gelukkig toen ik te horen kreeg dat ik het volledige verband niet meer nodig had en mijn vinger opnieuw kon bewegen. Ik moest bijna huilen. Een overwinning op weg naar mijn herstel”, schreef hij op Twitter.

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.