Remi (18) uit Gent veilt truitjes van bekende sporters voor kinderziekenhuis

Remi (18) uit Gent veilt truitjes van bekende sporters voor kinderziekenhuis

Foto: IF

Gent -

Wielrenner Remi De Mey (18) uit Gent is gestart met een veiling van truitjes van bekende sporters. Twaalf atleten, waaronder Bashir Abdi en enkele profvoetballers en profwielrenners, schonken al een truitje. Met de actie wil De Mey geld inzamelen voor een Litouws kinderziekenhuis.

Begin 2021 wil wielrenner Remi De Mey (18) van Gent naar Litouwen fietsen. Een tocht van maar liefst 1.600 kilometer naar het land van zijn grote liefde Erika Župerkaite (19). Eind oktober deden Remi en Erika al hun verhaal in De Gentenaar. Met zijn huzarenstuk wil hij namelijk ook geld ophalen voor twee goede doelen: een kinderziekenhuis in Vilnius en een project voor scholen in Litouwen.

Om zijn tocht te financieren en geld in te zamelen voor de goede doelen verkocht De Mey al gepersonaliseerde mondmaskers. Nu is hij ook gestart met een online veiling van truitjes van bekende sporters. Dat geld zal gaan specifiek gaan naar het kinderziekenhuis in Vilnius.

LEES OOK: Voor de liefde en het goede doel: Remi (18) fietst 1.600 kilometer naar Litouwen

200 euro voor wielershirt

De Mey verzamelde ondertussen al twaalf truitjes en niet van de minsten: wereldrecordhouder op de twintig kilometer Bashir Abdi uit Gent, voormalig baanwielrenner Etienne De Wilde die in het verleden zilver behaalde op de Olympische Spelen, Gents profvoetballer Steve De Ridder voor Sint-Truiden en profwielrenners bij Deceuninck-Quick-Step Pieter Serry en Stijn Steels.

Bieden kan door Remi een bericht te sturen op Facebook. Voor sommige truitjes werd al gretig geboden. Dat van profwielrenner Pieter Serry, waarmee hij de Ronde van Italië reed, staat al aan 200 euro. Voor het loopshirt van Bashir Abdi werd al 120 euro geboden.

Remi (18) uit Gent veilt truitjes van bekende sporters voor kinderziekenhuis
Foto: DVH
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio