Lam Gods krijgt modern tintje en wordt geprojecteerd in centrum Gent

Lam Gods krijgt modern tintje en wordt geprojecteerd in centrum Gent

Herr Seele schildert zijn Eva Foto: VRT

Gent -

Een hedendaagse versie van het Lam Gods wordt vanaf woensdagavond geprojecteerd op de gevel van de Lakenhalle. Kunstenaars die meedoen zijn onder anderen Herr Seele, Flexboj & L.A en Paulien Verhaest (Blommm) & Ceepil.

Wie het Lam Gods wil zien, moet niet meer in de Sint-Baafskathedraal zijn. Vanaf woensdagavond wordt het wereldberoemde kunstwerk geprojecteerd op de gevel van de Lakenhalle. Een exacte kopie is het evenwel niet. Het is een hedendaagse versie die gemaakt is door tal van kunstenaars.

De project is elke dag te zien tussen 19 uur en 22 uur en elke twee dagen komt er een paneel bij. Op kerstavond en kerstdag verschijnt het gehele altaarstuk. Het is idee van het Van Eyck-jaar en het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’. De deelnemende kunstenaars zijn onder anderen Ben Benaouisse, Paulien Verhaest (Blommm) & Ceepil, Jan Matthys, Flexboj & L.A en Patsy Van Damme en Herr Seele.

“Deze projectie op de Lakenhalle vestigt ook de aandacht op het Van Eyck-jaar, dat door de coronacrisis op een laag pitje staat maar hopelijk volgend jaar veilig weer van start kan gaan. Wij roepen iedereen op om de coronamaatregelen strikt na te leven bij het bewonderen van de projecties”, zegt schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD).

Lam Gods krijgt modern tintje en wordt geprojecteerd in centrum Gent
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio