Emma Meesseman test negatief en is al onderweg naar Spanje: “Eindelijk”

Emma Meesseman test negatief en is al onderweg naar Spanje: “Eindelijk”

Foto: BELGAIMAGE

Goed nieuws voor Emma Meesseman. Ze testte gisteren negatief op Covid-19. “Eindelijk,” liet een gelukkige Meesseman optekenen. De Belgian Cat is nu onderweg naar haar Russische ploeg Ekaterinburg.

De Belgian Cat testte begin november positief op het coronavirus en miste daardoor in de Portugese hoofdstad Lissabon de twee EK-kwalificatiewedstrijden van de Cats tegen Portugal en Oekraïne. “Ik keek er enorm naar uit om weer het shirtje van mijn land aan te trekken. Vreselijk dat ik langs de kant moest blijven.”

Emma Meesseman hoopte na haar quarantaine naar Rusland te kunnen afreizen en aan te pikken bij haar club Ekaterinburg. “Daar kwam jammer genoeg ook niets van terecht. Ik testte immers steeds positief. Licht positief en niet meer besmettelijk, maar ik mocht dus niet reizen. Mijn koffers stonden echter al een tijdje klaar. Ik bleef maar in isolatie thuis in Ieper en miste dus ook de start van de Euroleague.”

Gefrustreerd

“Wat ik de voorbije periode heb gedaan? Vele klusjes met onder meer de ruiten schoonmaken, knutselen en helpen bij het koken. Er is altijd wat te doen, hé. Maar, door die positieve tests geraakte ik wel gefrustreerd. Ik wil trainen, matchen spelen en prijzen pakken met Ekaterinburg. Me ook voorbereiden op de geweldige zomer die eraan komt met de Belgian Cats en het EK en de Olympische Spelen.”

Woensdag kreeg Emma Meesseman dus goed nieuws en vandaag vertrok ze meteen naar Spanje waar Ekaterinburg aan de Euroleague is begonnen. “Ik ben momenteel in München en wacht op een vlucht naar Barcelona. Daar komen ze me ophalen en voeg ik me bij het team in Girona. Daar werken we momenteel in een bubbel de eerste fase van de Euroleague af. Dinsdag wonnen we van het Italiaanse Schio van collega Belgian Cat Kim Mestdagh en vanavond spelen we tegen de thuisclub Girona. Ik denk dat ik al op de bank moet plaatsnemen (lacht). Morgen spelen we tegen het Letse Riga en na de wedstrijd is het meteen naar Rusland,” aldus nog Meesseman.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.