‘Back to the Future’-ster Michaël J. Fox verdubbelt bedrag dat Ivo (65) inzamelde met zijn Stop Parkinson Walk

‘Back to the Future’-ster Michaël J. Fox verdubbelt bedrag dat Ivo (65) inzamelde met zijn Stop Parkinson Walk

Foto: AP/jvi

Dilbeek / Groot-Bijgaarden -

De Stop Parkinson Walk en veiling van Ivo de Bisschop (65) uit Groot-Bijgaarden leverden in totaal 300.000 euro op. Een stevig bedrag dat nog eens werd verdubbeld door het researchcentrum van Michaël J. Fox.

Het grootste deel van de 300.000 euro die de Stop Parkinson campagne opleverde, werd ingezameld via de gesponsorde wandeling die parkinsonpatiënt Ivo de Bisschop (65) uit Groot-Bijgaarden afgelopen zomer langs de Belgische landgrens loodste. De 90-jarige vader van de ondernemer droeg intussen ook wel een mooi steentje bij door elke avond een vaste lokale lus in het centrum van Dilbeek af te leggen.

Een veiling van 74 houten miniatuur grenspaaltjes die beschilderd werden door kunstenaars en bekende Vlamingen leverde vorige maand bovendien nog eens ongeveer 25.000 euro op.

LEES OOK: Ivo (65) verkoopt kleurrijke symbolen van zijn Stop Parkinson Walk: “De grenspalen waren mijn knuffelcontact”

Ivo de Bisschop laat weten dat het ingezamelde bedrag uiteindelijk ook nog eens werd verdubbeld tot 600.000 euro door het researchcentrum van Michaël J. Fox, de wereldroemde acteur is ook al vele jaren parkinsonpatiënt.

Het geld vloeit naar vier zorgvuldig uitgekozen wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Doel is een medicijn vinden die de ziekte kan stabiliseren en liefst van al nog genezen.

Corrigeer

MEER NIEUWS