Kastels ICT-bedrijf schenkt hogeschool 100.000 euro aan technologisch materiaal

Kastels ICT-bedrijf schenkt hogeschool 100.000 euro aan technologisch materiaal

Erik Bosmans van TFE/Netcure (tweede van rechts) overhandigt het materiaal aan docenten Liesbeth Kenens, Gunther Van Landeghem en Ward Kerkhofs van Thomas More. Foto: RR

Kasterlee / Geel -

De ICT-firma TFE/Netcure uit Kasterlee trekt haar sintpak aan en schenkt allerlei producten rond cyberveiligheid aan hogeschool Thomas More Kempen. Dit om de studenten beter te wapen tegen online gevaren.

Iedere dag opnieuw duiken nieuwe en alsmaar gewiekstere vormen van phishing, ransomware, hacking of andere cybercriminaliteit op. Bedrijven die zich specialiseren in cyberveiligheid moeten hun toepassingen telkens verfijnen en aanpassen. Voor particulieren, ondernemingen of instellingen is het al helemaal moeilijk om helemaal up-to-date te zijn en zich afdoende te kunnen wapenen. Voor scholen speelt de bijkomende factor mee dat ze hun studenten ook de nieuwste technologieën moeten kunnen aanleren.

“WatchGuard en onze partners zijn daarom op missie om die vaardigheidskloof te dichten. Met het WatchGuard Initiative voor Security Education, oftewel Wise, stellen we producten en kennis ter beschikking aan de academische gemeenschap. Wise biedt echte leermogelijkheden door middel van hands-on ervaring met geavanceerde netwerkbeveiligingsapparatuur en -diensten”, stelt Sven Janssens, WatchGuard Channel Account Manager Belgium & Luxembourg.

100.000 euro

Dankzij het Kastelse bedrijf TFE/Netcure krijgt Thomas More Kempen zo hardware en softwarelicenties rond cyberveiligheid ter waarde van 100.000 euro. “Zo versterken we onze band met de Thomas More #ITFactory en geven we iets terug aan de maatschappij”, zegt directeur Erik Bosmans van TFE/Netcure. Opleidingsmanager Ward Kerkhofs is in de wolken. “Dankzij deze investering is het mogelijk om de kennis van de toekomstige cybersecurity-experten te verruimen en te verdiepen. Deze infrastructuur krijgt dan ook de prominente plaats die het verdient in ons nieuw cyberlab.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio