Tot 37 maanden cel geëist voor inbraken in bestelwagens

Tot 37 maanden cel geëist voor inbraken in bestelwagens

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Willebroek / Hemiksem / Mortsel / Turnhout -

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag celstraffen van 10 tot 37 maanden gevorderd tegen drie mannen die ervan beticht werden te hebben ingebroken in bestelwagens in Willebroek. Telkens gingen ze met het gereedschap uit de laadruimtes aan de haal.

De feiten speelden zich eind vorig jaar en afgelopen voorjaar af. Na een inbraak in twee bestelwagens in Willebroek sloegen de daders op de vlucht, maar stootten een eindje verder op een Wodca-actie. Daar stoven ze voorbij en probeerden de achtervolgende politieploegen van zich af te schudden. Uiteindelijk stopten ze langs de kant van de weg, lieten hun wagen achter en konden te voet ontkomen. In de auto trof de politie iets later twee koffers met gereedschap aan. Koffers die in Willebroek gestolen bleken te zijn.

In de wagen werd DNA teruggevonden van hoofdbeklaagde Sead H. De man zelf liet donderdag verstek gaan voor zijn proces. Afgelopen voorjaar bleek de man ook in bestelwagens te hebben ingebroken in Mortsel en Hemiksem en in de regio van Turnhout.

“Onschuldig”

H. ging volgens de openbare aanklager op rooftocht met zijn kompanen Abdarrahim B. en Ahmed H. Ook die laatste liet verstek gaan, maar B. was wel aanwezig tijdens het proces. “Ik heb helemaal niets met diefstallen te maken”, zei hij. “Er is ooit een simkaart op mijn naam aangekocht, maar het is iemand anders die de kaart in kwestie in zijn gsm heeft zitten. Met als gevolg dat ik nu terechtsta. Ik ben onschuldig.”

De correctionele rechtbank velt een vonnis op 7 januari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio