Max Verstappen vindt het jammer dat Stoffel Vandoorne niet de vervanger van Lewis Hamilton is: "Ik had het hem echt gegund"

Max Verstappen vindt het jammer dat Stoffel Vandoorne niet de vervanger van Lewis Hamilton is: "Ik had het hem echt gegund"

Foto: Stoffel Vandoorne (Instagram)

Mercedes verkoos George Russell boven Stoffel Vandoorne om Lewis Hamilton komend weekend te vervangen. Max Verstappen had het Vandoorne alvast gegund, dat vertelt hij tegenover ‘Motorsport.com Nederland.’

De Belgische racefans hebben een paar dagen op hoop geleefd want Stoffel Vandoorne maakte een goede kans om Lewis Hamilton te vervangen tijdens de GP van Sakhir. Mercedes besliste daar echter anders over en koos voor George Russell.

Een unieke kans

Voor Stoffel Vandoorne was het nochtans de uitgelezen kans om te bewijzen wat hij echt in zijn mars heeft na een ongelukkige doortocht bij McLaren in 2017 en 2018. Dat vindt ook Max Verstappen, die het vooral sneu vind voor Vandoorne.

“Ik vind het eigenlijk jammer voor Stoffel maar dat komt ook omdat ik hem beter ken en ik een goede relatie met hem heb. Ik had het hem wel gegund.”

Maar Verstappen begrijpt ook wel de keuze voor George Russell omdat hij al aan de slag is in de Formule 1 bij Williams en omdat hij als Mercedes-junior uiteraard het huis goed kent. Hij mocht eerder ook al eens testen met de bolide van 2018.

Jammer maar te begrijpen

“Aan de andere kant begrijp ik ook wel de keuze van Mercedes omdat ze er iemand willen inzetten die al een heel jaar F1 rijdt en ook wat ervaring heeft met Mercedes. Russell kent de auto al want hij heeft getest. Niet in deze specifiek maar ik denk dat ze wel allemaal een beetje hetzelfde rijden.”

“Dus ik kan het wel begrijpen maar ik vind het jammer dat Stoffel de kans niet krijgt. Ik zou het voor hem mooi gevonden hebben dat hij dit keer wel voor de overwinning had kunnen meedoen,” besluit Verstappen.

Meer F1-nieuws:

  • - Coronatest Max Verstappen negatief na contact met Hamilton: “Gevaar op besmetting nog niet geweken”
  • - VIDEO: Romain Grosjean ontmoet en bedankt de ‘redders’ van zijn horrorcrash
  • - FIA geeft info over onderzoek naar crash Grosjean: “Onderzoek tot in de kleinste details”
  • - VIDEO: Michael Schumacher en zoon Mick toen hij klein was
  • - Romain Grosjean: “Drie keer geprobeerd om uit de vlammen te ontsnappen”
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.