Vlaams model Marisa Papen gaat uit de kleren tijdens gevaarlijke fotoshoot

Video: Het Nieuwsblad

Het Vlaamse naaktmodel Marisa Papen (28) is opnieuw uit kleren gegaan voor een kalender. In het verleden vroeg ze al aandacht voor klimaatverandering, dit jaar gaat het om haaien. En daarvoor moest ze een gevaarlijke fotoshoot doen.

Het model kwam al geregeld onder de aandacht omdat ze over de hele wereld naakt poseert bij bekende monumenten. Daarmee raakte ze ook al enkele keren in de problemen. Ze poseerde in het verleden ook al eens voor Playboy.

Voor haar nieuwe kalender (Earth Family Calendar) poseerde Papen met enkele grote, en ook gevaarlijke haaien. Zo wil ze zowel de taboes rond zeeroofdieren en naaktheid aankaarten. “Het was een van de meest vredevolle ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. In de buurt van de haaien zijn, zorgde voor kalmte. Mensen vroegen me of ik bang was, maar eigenlijk was ik dat helemaal niet”, zei Papen aan Real Press.

LEES OOK. Vlaams model Marisa Papen maakt ‘naaktagenda’ op IJsland: “In de vrieskou op ijs liggen: een uitdaging” (+)

Tijdens de fotoshoot werden galapagoshaaien gebruikt. Maar er zouden ook enkele rifhaaien en een tijgerhaai gepasseerd zijn. Die laatste kregen ze wel niet op foto.

Hollywood

“De boodschap is stigma’s en taboes te doorbreken. Naaktheid wordt als iets slechts gezien in onze maatschappij. Hetzelfde geldt voor haaien”, zegt Papen. “Door de jaren heen hebben haaien een slechte reputatie gekregen door de filmindustrie. Ik wil mensen uitdagen om anders naar die dieren te kijken.”

Om de beelden te maken, moest Papen zo’n twintig keer duiken en bracht ze bijna 45 minuten onder water door.

LEES OOK. Aanhoudingsbevel tegen Marisa Papen voor naaktfoto in wereldberoemde moskee

bekijk ook

Marisa Papen strijdt naakt voor gender en seksualiteit: “Ik ben deel van de boodschap”
Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes
De beste Albelli kortingscode vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>Corrigeer

MEER NIEUWS