Israël Start-Up Nation stunt met eerste vrouwelijke ploegleider

Israël Start-Up Nation stunt met eerste vrouwelijke ploegleider

Vrouwelijk personeel in mannelijke wielerploegen zijn niet nieuw. Elke topploeg heeft wel een vrouw als verzorger, diëtiste, fysiotherapeut of mediaverantwoordelijke in zijn rangen. Vanaf 2021 gaat Team Israel - Start-Up Nation nog een stap verder. Met Cherie Pridham zit er voortaan een dame achter het stuur van de volgwagen als ploegleider. De 49-jarige Britse is niet nieuw in het wielermilieu. Ze begeleidt al langer profrenners en was ook betrokken bij ploeg Raleigh, maar straks zal ze ook Chris Froome gidsen. Ondanks dezelfde nationaliteit komt Pridham niet op voorspraak van Froome. De viervoudig Tourwinnaar neemt enkel een mecanicien mee van bij Team Ineos.
Overigens doet Israël - Start-Up Nation nog een gooi naar een ander record. Onder leiding van de nieuwe sportief manager Rik Verbrugghe zullen er niet minder dan tien ploegleiders in dienst zijn, waaronder naast Pridham ook onze landgenoten Dirk Demol (61) en Eric Van Lancker (59).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.