VIDEO: Sensationele crash Mick Schumacher met gevolgen voor F2-titelstrijd?

VIDEO: Sensationele crash Mick Schumacher met gevolgen voor F2-titelstrijd?

Foto: F2

Sensatie gisteren tijdens de kwalificatie voor de F2-race op het Bahrain International Circuit. Mick Schumacher, momenteel aan de leiding in het kampioenschap, crashte immers op spectaculaire wijze.

Net als in de Formule 1 rijden ook de F2-piloten op het zogenaamde 'outer track' van het Bahrain International Circuit. Dat betekent enkele mooie rechte stukken tegen hoge snelheid en amper bochten.

Voorafgaand aan het F1-raceweekend werd er gewaarschuwd dat dit tijdens de kwalificatie en de race voor problemen zou kunnen zorgen en dan vooral wat het inhalen betreft. Dat dit inderdaad het geval kan zijn werd pijnlijk duidelijk tijdens de kwalificatie in de Formule 2.

Mick Schumacher probeerde op het rechte stuk voorafgaand aan de laatste bocht F2-collega Nissany in te halen om vervolgens aan een nieuwe snelle ronde te beginnen. Daarbij kwam het echter tot een spectaculaire aanrijding tussen Schumacher en Nissany.

Door de crash moet Schumacher op zaterdag als achttiende aan de race beginnen. Niet ideaal wanneer je weet dat titelrivaal Callum Ilott als negende aan de race begint. Met nog twee races te gaan heeft Schumacher als leider in het F2-kampioenschap een voorsprong van 14 punten op Ilott.

Meer F1-nieuws:

  • - Romain Grosjean getuigt over horrorcrash: “Er was een moment dat ik er vrede mee nam dat ik zou sterven”
  • - Mercedes: “Lewis Hamilton voelt zich door het coronavirus niet goed”
  • - Vervanger van Lewis Hamilton tegen Mercedes: “Ow, is dat jullie beruchte DAS-systeem?”
  • - "George Russell kan zondag de race winnen, ik zou op hem wedden"
  • - Coronatest Max Verstappen negatief na contact met Hamilton: “Gevaar op besmetting nog niet geweken”
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.