Nog even wachten op de winterprik, wel 15 centimeter sneeuw in Hoge Venen

Nog even wachten op de winterprik, wel 15 centimeter sneeuw in Hoge Venen

Themabeeld

Vannacht zullen de temperaturen zakken tot onder nul. In de Hoge Venen wordt zelfs tot zo’n 15 centimeter sneeuw verwacht, maar voor de rest van het land is het nog even wachten op die echte winterprik. “Maar wees toch maar voorzichtig op de baan, want er kan tot in van Vlaams-Brabant smeltende sneeuw vallen”, zegt weerman Frank Deboosere.

Goed nieuws voor wie een mooie winterwandeling wilt maken, want in de Hoge Venen zal er in de nacht van zondag op maandag sneeuw vallen. “Die zal zeker blijven liggen boven de 500 meter. Maar het zal helaas nog niet genoeg zijn om te gaan skiën”, zegt Deboosere. In het Oosten van het land, onder andere in het oosten van Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant kan er dan weer smeltende sneeuw vallen. “Het kan hierdoor heel lokaal eventjes wit gaan zien, maar voor het grootste deel van Vlaanderen zal het weinig zaaks zijn”, aldus Deboosere.

Wel waarschuwt hij om zondag- en maandagochtend voorzichtig zijn op de baan omdat de temperaturen ’s nachts tot -2 graden zullen zakken. De nevel en de mist kunnen dan aanvriezen. “Morgen zullen we een duidelijkere prognose hebben en als het effectief zo is, dan zal er gestrooid worden. Het is een voordeel dat veel mensen nu van thuis werken, want het weer zal maandagochtend tijdens de spitsuren niet optimaal zijn.”

Koud weer uit Rusland

Voor de rest van de week wordt er droog weer voorspeld met temperaturen rond een graad of vier. Volgend weekend zou een zacht weekend kunnen zijn, al hangt het ervan af welk drukgebied over ons land zal passeren. “Het is nog onzeker omdat we enerzijds in een lagedrukgebied kunnen terechtkomen vanuit het westen en anderzijds een hogedrukgebied afkomstig uit Rusland dat voor het koude weer zorgt in Oost-Europa. Voorlopig is het nog onduidelijk hoe het weer zal evolueren”, zegt David Dehenauw van het KMI.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees