Groen wil participatief windproject in Aalst

Groen wil participatief windproject in Aalst

Foto: rabobank.com

Aalst -

Op de gemeenteraad van 25 november vroeg Groen fractieleider Lander Wantens om in Aalst in te zetten op participatieve windprojecten zoals Eeklo en Ninove.

“Windmolenprojecten waar buurtbewoners mee kunnen investeren zorgen voor een groter draagvlak en geven een financiële win-win” aldus Wantens. Het nieuw windmolenproject dat Ninove recent lanceerde zorgt ervoor dat 66% van de huishoudens van groene stroom voorzien worden. Een cijfer waar we in Aalst alleen maar van kunnen dromen. Ook in Aalst moet dit mogelijk zijn, want onze stad beschikt over een groot aantal OCMW en stadsgronden verspreid over het grondgebied die de mogelijkheid bieden om een gelijkaardig project te lanceren.”

“Met Groen vragen we ook duidelijkheid naar het windplan dat Aalst beloofd heeft. Dit kan een lokaal kader creëren voor windenergie in onze stad. En zo zorgen dat we tegen 2030 de doelstellingen van het klimaatplan wel halen. Want de doelstellingen van 2020 hebben we verre van gehaald. Uit cijfers vorig jaar bleek dat Aalst minder dan 10 % reductie haalde waar het tegen 2020 20 % moest zijn. We kijken dan ook met zeer veel verwachting uit naar het nieuwe klimaatplan en hopen dat wind energie daar een belangrijk onderdeel zal zijn”, besluit Wantens.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio